Filtrarea traficului pe motor

Posted by admin 28.09.2018 0 Comment(s)

 

Condusul in trafic este impredictibil. Majoritatea cred ca in orele de varf este singura data cand se lovesc de trafic blocat, dar adevarul este ca traficul se poate bloca in orice ora a zilei. Chiar daca incerci sa eviti blocajele, invatarea manevrelor sigure de filtrare a traficului te poate ajuta sa iti imbunatatesti contrulul si sa te duca unde ai nevoie fara sa fi nevoit sa iti schimbi traseul si te poate ajuta sa eviti un eventual accident.

Esti intotdeauna invizibil

Cheia pentru a filtra traficul este sa practici condusul defensiv. Poti purta echipament care iti ofera vizibilitate maxima si tine luminile de zi pornite tot timpul, dar adevarul este ca cineva, undeva, nu te va observa. Chiar daca conduci cu incredere si esti precaut, asteapta-te la ce este mai rau din partea celor din jurul tau.

Fi confortabil conducand la viteze mici

Condusul in blocaje inseamna ca vei conduce foarte incet. Antrenamentul pe motocicleta nu este doar pentru incepatori. Exista cursuri pentru motociclisti avansati care iti vor permite sa iti imbunatatesti abilitatile de condus. Manevrele linistite de virare, franare si acceleratie te vor ajuta sa filtrezi traficul fara sa te "prostesti" sau sa te prinzi intr-un eveniment neplacut. Acorda atentie centrului tau de greutate si ajusteaza-l pentru confort - daca simti ca pierzi controlul, ajusteaza viteza si nu iti pierde firea.

Acorda-ti un spatiu de scapare

Cand traficul este complet blocat, acorda-ti spatiu suficient intre tine si masina din fata ta pentru a putea scapa de eventualele lovituri din spate. Acorda atentie sporita oglinzilor si daca simti ca masina din spatele tau vine cu viteza prea mare si este posibil sa nu te observe, apasa repetat frana de mana sau picior pentru a incerca atragerea atentiei conducatorului din masina din spatele tau.

Evita punctele "moarte"

Conducatorii auto devin nerabdatori in ambuteiaje, ceea ce inseamna ca masinile vor schimba benzile mai rapid fara a semnaliza. Nu condu niciodata intre vehicule sau intre vehicul si iesire (viraj stanga - dreapta). Foarte multi conducatori auto schimba benzile in ultimul minut pentru a face o virare si nu iti vei dori sa fi prins la jumatate. Evita punctele "moarte" ale masinilor si ramai in zona de vizibilitate a lor - fie ca vorbim de oglinzi, luneta sau parbriz.

Fi intotdeauna atent la trafic

Intotdeauna trebuie sa fi atent in jurul tau pentru potentiale amenintari, dar mai ales cand esti in trafic. Nu te baza niciodata pe distanta de franare a motocicletei tale - poate fi diferita de cea a unei masini. Lasa intotdeauna o distanta de "2-3 secunde" fata de masina din spatele si fata ta si scaneaza drumul cu 12 secunde inaintea ta. Este posibil ca o masina sa te depaseasca si sa nu o observi, asa ca fi atent in oglinzi! 

Source: It’s A Fine Line 

Leave a Comment